10 Manieren om de Rotterdamse haven te bewonderen

14 november 2019

Rotterdam is de grootste haven van Europa. Met maar liefst een totale oppervlakte van 12.713 hectare, is er meer dan genoeg te zien. Wij hebben 10 leuke manieren om de haven te bekijken op een rijtje gezet.

Dolphin Event

Altijd al een keer met hoog tempo door een haven willen varen? Dolphin events biedt jou die mogelijkheid! De evenementen worden bij voorkeur uitgevoerd vanuit Rotterdam, Amsterdam, Medemblik, Scheveningen, Stellendam of Renesse, maar aangezien alle boten trailerbaar zijn kan het bedrijf bij iedere bestemming komen. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden: van kleine groep mensen tot aan grote bedrijfsfeesten.

https://www.dolphin-ribs.com/nl

 

Fietstour

Een leuke en sportieve manier om de Rotterdamse haven te bekijken is de fietstour van Inside Rotterdam. In deze 3 uur durende haven fietstour neemt een deskundige en leuke gids jou mee de Rotterdamse haven in. Je start bij de Leuvehaven waarna je als eerste op verkenning gaat in de stadshavens en herontwikkelde havengedeelten zoals de Kop van Zuid. Met de fiets neem je de boot dieper de haven in en geniet van de voorbijtrekkende skyline. Eenmaal aangekomen neemt je Insider gids je mee op een boeiende fietstocht langs maritieme dienstverleners, een oud quarantaine terrein, containerterminals en maak je kennis met de laatste hypermoderne ontwikkelingen die Rotterdam tot één van de slimste havens ter wereld maken. Via een speciale veerpont steek je de Maas over en kom je weer uit in de stad. Daarna fiets je richting de Leuvehaven, maar niet zonder een bezoek aan de historische Veerhaven. De fietstour duurt 3 uur en is circa 16 kilometer.

https://www.insiderotterdam.com/product/haven-fietstour/

Splashtours

Een van de uniekste manieren om de stad en de haven van Rotterdam te zien is met de Splashtour. Een tour met deze unieke amfibie bus zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Met Splashtours zie je tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de ‘splash’: de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart! Een stadstour met Splashtours Rotterdam duurt 60 minuten. In de bus wordt er middels een gps-tracking relevante informatiegegeven over de gebouwen, de havens en bezienswaardigheden. Dit wordt gedaan in de Nederlandse en Engelse taal.

https://rotterdam.splashtours.nl

Watertaxi

De watertaxi is een van de snelste vervoersmiddelen door de Rotterdam. De acht- en twaalf persoons watertaxi’s brengen u op afroep naar de 50 verschillende steigerlocaties in Rotterdam en Schiedam. Deze vlotte manier om door de stad te reizen biedt ook gelijk een mooie mogelijkheid om de stad vanaf het water te zien. De watertaxi biedt u ook de mogelijkheid op een rondvaart. Op een watertaxirondvaart laten de schippers de stad en haar historische en moderne havens zien. U kunt zelf de duur en/of de route van een rondvaart bepalen. U vaart bovendien altijd met uw eigen gezelschap.

https://www.watertaxirotterdam.nl/

Spido

Op een comfortabele manier de haven van Rotterdam bekijken? Spido biedt u een groot assortiment aan rondvaarten door de havens van Rotterdam: van een high tea cruise tot een haventijdreis naar Futureland. Met al meer dan 100 jaar ervaring laat Spido u de mooiste plekjes van de Rotterdamse haven zien.

https://www.spido.nl/

 

HotTug

In stilte glijd je traag door de haven, alsof de stroming je meevoert. De tijd lijkt stil te staan. Zittend in het aangename warme water kom je helemaal tot rust. Onder het genot van een drankje geniet je van de omgeving, zacht knisperend haardvuur en het gezelschap. Vanaf de HotTug neem je een verfrissende duik. De kou prikt in je huid. Snel laat je je lijf weer in het warme water glijden. Opstappen kan vanaf Vessel 11, liggend in de Leuvenhaven. Hier zou je na het varen in je eigen HotTug ook met korting kunnen genieten van bijvoorbeeld langzaam gegaard buikspek, fish & chips en vele andere lekkernijen.

http://www.rentahottug.nl/rotterdam.htm

Stadshavens wandeltour Rotterdam

Met deze Haven Wandeltour komt u alles te weten over de rijke historie van de centraal gelegen stadshavens. Samen met een ervaren havengids wandelt u door de eeuwenoude havens van Rotterdam en proeft u de oude havensfeer. De gids neemt u mee door havengebieden als de Oude Haven, de Wijnhaven, de Leuvehaven en de Veerhaven en vertelt u over het verleden en de transformatie van de haven naar modern woongebieden. Momenteel worden er volop gebouwd in het oude havengebied en u kunt wat dat betreft ook moderne architectuur en hoogbouw verwachten bij deze tour. De tour duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn 140 euro per groep van max. 15 personen.

https://cityrotterdamtours.com/stadswandeling-rotterdam/stadshavens/

Waterbus

De waterbus is een vorm van openbaar vervoer dat vaart tussen Rotterdam en Dordrecht, en de binnen regio Drechtsteden. De bus heeft meerdere lijnen varen in Rotterdam. Een voorbeeld van een mooie verbinding is bijvoorbeeld die tussen Heijplaat-RDM en de Erasmusbrug. Reizen met de waterbus kan met het OV-chipkaart of met een los kaartje die je online of aan boort kan kopen. Ook is het mogelijk om een abonnement aan te schaffen. De waterbus is de ideale manier om de haven te bekijken en tegelijkertijd naar je bestemming te reizen.

https://www.waterbus.nl/

Sand Air

De haven van Rotterdam altijd al een keer vanuit de lucht willen bewonderen? Sand Air biedt jou de mogelijkheid om dit te doen. Samen met de piloot kan jij je eigen route uitstippelen. De route zou boven de haven kunnen of boven de binnenstad. Voor de vluchtduur zijn er 4 verschillende keuzes: 20, 30, 45 of 60 minuten. Per vliegtuig mogen er 3 personen mee met een gezamenlijk gewicht van 240 kilo. Uw rondvlucht start op Rotterdam The Hague Airport.

https://sandair.nl/

Ome Aad’s Borrelboot

Van de haven genieten onder het genot van een lekker hapje of drankje? Dan ben je bij Ome Aad’s Borrelboot aan het juiste adres. Ome Aad’s Borrelboot staat ook wel bekend als de bruine kroeg op water. De boot biedt een verscheidenheid aan activiteiten zoals rondvaarten, groepsborrels en groep arrangementen.

https://borrelbootrotterdam.nl/ 

Tekst

Niels van Rees

Beeld

Onze Haven

Meer artikelen

De schoonheid van vuil

17 december 2019

Tijdens zijn afstudeerproject voor de Fotoacademie wilde Roderik van Nispen het echte Rotterdam laten zien. En waar zie je meer van Rotterdam dan in de...

Lees het hele artikel

12x de leukste havenrestaurants van Rotterdam

6 november 2019

Rotterdam staat bekend om zijn haven. Er zijn dus ook genoeg restaurants in Rotterdam die de liefde voor de haven en de geschiedenis van de...

Lees het hele artikel