Geweldig hoe twee Rotterdamse iconen de handen ineenslaan

19 april 2019

Dag en nacht wordt er hard gewerkt. Handen uit de mouwen voor een betere toekomst. Ambities staan als een stip op de horizon. Dit is waar de Rotterdamse haven en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis elkaar treffen. Met het evenement Varen voor Sophia bundelen zij de krachten. Op donderdag 18 april was het zover, de eerste editie van dit nieuwe evenement.

Er zijn van die avonden dat alles precies op zijn plek valt. Weergoden in een opperbeste stemming, prima gezelschap, een sfeervol schip, heerlijk eten en drinken en Rotterdam vanaf het water op zijn allermooist.

In een colonne van twintig vaartuigen werd de radarstoomboot De Majesteit vergezeld, Aan boord van de Majesteit waren kinderen vanuit het Sophia-ziekenhuis en hun ouders.

Stad vanaf het water
Wat een feest om de stad en allerlei bekende plekken vanaf het water te kunnen bekijken! We voeren onder de Erasmusbrug door en vervolgens langs het imposante cruiseschip Aida, de Veerhaven, de Onderzeebootloods, de strandjes van de Heijplaat, de Iron Lady, de haven van Schiedam tot aan Vlaardingen toe. Op het water gebeurde ondertussen ook van alles. Zo liet een RPA spuitboot het water hoog opspatten, kruisten de watertaxi’s, de gele Splashbus en binnenvaartschepen ons ‘waterpad’ en vertoonde een aantal ribboten hun capriolen.

Wat was dit een hele mooie eerste editie. Juist omdat het zo mooi was is een nieuwe traditie geboren. Volgend jaar zal er weer een Varen voor Sophia zijn. Dan met hopelijk nog meer schepen en mensen.

Vincent van Dordrecht heeft met zijn beeldreportage goed weten vast te leggen hoe mooi dit nieuwe evenement is.

 

Tekst

Onze Haven

Beeld

Vincent van Dordrecht

Meer artikelen

Interview Marjolein Boer, innovatiemanager Havenbedrijf Rotterdam

30 juli 2019

Ze loopt net zo gemakkelijk op naaldhakken als met een helm over de kade. Marjolein Boer (33) is die frisse wind die door de Rotterdamse...

Lees het hele artikel

Talentpool: voor duurzaam behoud van talent voor haven en industrie

17 januari 2019

Ruim tien jaar geleden zag het arbeidsplatform Watertalent het levenslicht. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot Talentium Careerportals, met als doel bedrijven goed te profileren...

Lees het hele artikel