Ontdek de Rotterdamse haven met het Vakantiepaspoort!

23 juli 2024

De zomervakantie is in volle gang en dat betekent avontuur! Met het Vakantiepaspoort, een topinitiatief van Rotterdampas, kunnen basisschoolkinderen in Rotterdam een onvergetelijke zomer beleven vol spannende en leuke uitjes. Allemaal gratis of met een dikke korting. Dit jaar is het de 39e editie en er zijn maar liefst 155 activiteiten om uit te kiezen. Voor ieder kind wat wils.

En als je Rotterdam zegt, zeg je natuurlijk de haven. De Rotterdamse haven, de grootste van Europa, is een wereldspeler en een onmisbaar deel van de stad. Met het Vakantiepaspoort krijgen kinderen de unieke kans om spelenderwijs deze indrukwekkende haven te ontdekken. Want naast alle andere activiteiten biedt het paspoort belevenissen die laten zien waarom Rotterdam dé havenstad van de wereld is. Dus pak je Vakantiepaspoort en maak je klaar voor een zomer vol Rotterdamse avonturen!

Ontdek de Rotterdamse haven met onze tips!

Gratis entree + speurtocht in het Maritiem Museum
Verken de geheimen van de museumhaven met een spannende speurtocht. Kinderen kunnen op zoek gaan naar verborgen schatten en leuke weetjes over de maritieme wereld ontdekken. Een avontuurlijke en educatieve activiteit voor het hele gezin.

25% korting op boothuur (15 min) bij Kids Marina
Laat je kinderen kapitein spelen op hun eigen boot bij Kids Marina. Ze varen door een speciaal aangelegd mini-kanaal voor een avontuurlijke en leerzame ervaring.

Gratis kinderrondleiding in het Keringhuis Publiekscentrum Water
Leer alles over waterbeheer en de indrukwekkende Maeslantkering tijdens een speciale kinderrondleiding. Een fascinerende en leerzame uitstap voor jong en oud!

€2 korting op de rondleiding ‘Uitwaaien & Zwaaien’ op het ss Rotterdam
Ontdek het ss Rotterdam, een voormalig oceaanstomer, tijdens de rondleiding ‘Uitwaaien & Zwaaien’. Leer meer over de geschiedenis van het schip en geniet van het prachtige uitzicht over de haven.

30% korting op een havenrondvaart van 75 minuten met Spido
Beleef de haven vanaf het water met een Spido-rondvaart. Geniet van het uitzicht op de skyline en leer meer over de grootste haven van Europa.

25% korting op een kinderdagkaartje voor de Waterbus
Reis comfortabel en snel met de Waterbus en ontdek de regio vanaf het water. Een leuke manier om verschillende bestemmingen te bereiken terwijl je geniet van het uitzicht.

Gratis entree + rugzak in het Mariniersmuseum
Duik in de geschiedenis en heldendaden van het Korps Mariniers in het Mariniersmuseum. Kinderen krijgen een speciale rugzak met opdrachten en materialen om hun bezoek nog interactiever te maken.

Met het Vakantiepaspoort is er in elke buurt wel iets leuks te doen: van knutselen en zwemmen tot varen, pannenkoeken eten, musea bezoeken, kinderboerderijen en speeltuinen ontdekken. Daarnaast is er de handige Vakantiepaspoort app, waarin je alle informatie vindt over bestemmingen, routes per buurt en de mogelijkheid om je favoriete uitjes op te slaan. Zo heb je altijd alles bij de hand!

Vergeet niet om stempels te sparen bij elk uitje, want met tien stempels kun je met de Supercoupon na de zomervakantie ook nog voordelig naar topbestemmingen zoals Diergaarde Blijdorp, Outdoor Valley en Cinerama Filmtheater!

Tekst

Onze Haven

Beeld

Marco de Swart

Meer artikelen

“Het wordt een spektakel”

28 augustus 2024

De Wereldhavendagen staat weer voor de deur. Drie dagen vol spektakel, innovatie en plezier voor jong en oud. Sabine Bruijnincx, directeur van dit jaarlijkse evenement,...

Lees het hele artikel

EEN STRIJD OM CULTUUR BIJ HEIJPLAAT

20 juni 2024

Het Quarantaineterrein bij Heijplaat, een verborgen juweel in de Rotterdamse haven, heeft een unieke charme. Al tientallen jaren fungeert dit historische stukje land als broedplaats...

Lees het hele artikel