Een kijkje in de wereld van…

31 oktober 2023

Voor iedere editie Onze Haven volgt fotograaf Roderik van Nispen iemand die in de haven werkt. Met zijn indrukwekkende foto’s geeft hij daarmee letterlijk een kijk in ‘de wereld van’. Wie zijn toch die mannen en vrouwen die iedere dag weer hun mouwen opstropen? Hoe ziet de wondere wereld van de haven er voor hen uit? In deze rubriek kijken we mee.

Fotograaf Roderik van Nispen voer een tijdje geleden een dag mee met een afvalboot waar Joey Stegers (35) werkt als matroos. Hij werkt sinds twee jaar bij Nature Group waar hij de taak heeft het afval uit de boten in de haven op te halen, te scheiden en naar de verwerker te brengen. “Op de foto’s sta ik in het ruim en heb ik de haak van de kraan in mijn handen”, vertelt Joey. “Ik ben een container aan het aanhoeken.” Hij is meestal een week onderweg, waarna hij weer een week thuis is. Het leukste van zijn werk is volgens hem dat hij dagenlang achter elkaar op de boot verblijft en dat iedere dag er weer anders uit ziet. “Je weet nooit hoe laat je klaar bent en wat je allemaal tegenkomt. Al kan dat ook wel smerig zijn. “Ik heb er altijd een hekel aan als ze alles door elkaar gooien. Dan zitten er accu’s in, stukken ijzer en is er verf doorheen gelekt. Dat is inderdaad heel anders als de afvalbak van thuis”, zegt hij lachend.

Tekst

Lieke Mooren

Beeld

Roderik van Nispen

Meer artikelen

Dit is echt mijn wereld

31 oktober 2023

‘Mensen maken Mourik en dat is ook echt hoe het in het hart gevoeld wordt bij ons.’ Aan het woord is Dennis Zijlmans, algemeen directeur...

Lees het hele artikel

Hand in hand

31 oktober 2023

Ik verbaas me regelmatig over de stikstof- en CO2-uitstoot in Nederland en de kwestie van boeren en internationale controle. In Nederland staat de discussie over...

Lees het hele artikel