krachten bundelen kennis delen

5 november 2018

Na Rotterdam, Maritime Capital of Europe,zijn Hamburg en Antwerpen de belangrijkste havens in Europa. Het spreekt voor zich dat een groot aantal Rotterdamse havenbedrijven aanwezig zal zijn op SMM, wereldwijd de grootste maritieme beurs die jaarlijks plaatsvindt in Hamburg. Dit jaar vindt het evenement plaats van 4 t/m 7 september.

Deal Drecht Cities heeft ook nu weer, in samenwerking met Rotterdam, een zeer omvangrijk en interessant programma georganiseerd waarbij kennis, kunde, ervaring en visie op hoog niveau kan worden uitgewisseld.

Tijdens de beurs bundelt Nederland haar maritieme krachten door onder de naam Smart Holland Hunteen digitale speurtocht over de beursvloer te organiseren. Door het downloaden van een app krijgt de bezoeker daarbij een goed overzicht van de aanwezige standhouders. Uiteraard stonden Rotterdam en Deal Drecht Cities samen zeer prominent in deze app!

Hier in Nederland zal op 23 en 24 oktober de Offshore Energy georganiseerd worden. Deal Drecht Cities zal ook daar, in dit geval met het RPPC, de grote regio vertegenwoordigen. Dit internationale event ontvangt jaarlijks meer dan twaalfduizend professionals uit de offshore energy industry; zeshonderd bedrijven en organisaties promoten daar hun producten en services.

Naast onder meer de offshore en de zeevaart blijft de binnenvaart altijd van groot belang. Nog maar kort geleden opende het Binnenvaart Centre of Excellence in Zwijndrecht zijn deuren. Hier bundelen ondernemers hun kennis en wordt nauw samengewerkt met kennisinstellingen en innovatiecentra. De eerste drie projecten zijn reeds aangemeld én er zal een nieuw modulair scheepsontwerp ontwikkeld worden. Het centrum voorziet in een duidelijke behoefte bij de ondernemers uit de binnenvaart om op informele wijze kennis uit te wisselen over ontwikkelingen in de dagelijks praktijk.

De binnenvaart wordt daarnaast op bijzondere wijze bij de buitenwereld onder de aandacht gebracht. Bijvoorbeeld door Liana Engibarjan, winnaar van de Binnenvaartondernemersprijs 2018. Zij legt haar werk aan boord van het schip vast met een camera. Ze is kapitein op oproepbasis en sinds kort ook binnenvaart-influencer. Via haar vlogs neemt ze de kijkers bijvoorbeeld een dagje mee op een containerschip, of ze test een zwemvest. Ze toont altijd enthousiasme en gedrevenheid als leidinggevende vrouw met een grote verantwoordelijkheid in de binnenvaart, waarmee ze laat zien dat in de binnenvaart ook ‘dames’ zeer actief zijn.

Kijkend naar alle events en activiteiten voor onze haven, staat één ding voor mij als een paal boven water: de haven sterker maken, doen we door verbinding met elkaar te zoeken. Op allerlei manieren. En we dragen allemaal, groot of klein, ons steentje bij!

Tekst

Annie Gruisen

Beeld

Luc Buthker

Meer artikelen

Liana Engibarjan maakt het verschil

6 november 2018

Liana Engibarjan is sprankelend, gedreven en levenslustig, niet alleen als schipper en stuurman aan boord van een schip, maar ook als influencer in haar vlogs...

Lees het hele artikel

Verschillende uniformen één missie

1 november 2018

Als directeur van Kustwacht Nederland wist kapiteinterzee Ronald Blok vanaf dag één wat hem te doen stond: de koppen dezelfde kant op krijgen en samen...

Lees het hele artikel