Havenverhalen

Van start-up naar scale-up: Flower Turbines gaat voor de wind uit

12 november 2021

In de hal van het innovation dock op RDM bruist het van de energie. Overal wordt gewerkt aan innovatie en in het midden van de...

Lees het hele artikel

“Je staat met je hol omhoog, met je rug bloot in de wind, regen en kou”

12 november 2021

Sjorders zijn de echte rauwdouwers van de haven. Mannen met grote spierballen en het haar op de tanden. Mannen, jong en oud, die in mum...

Lees het hele artikel

Dit is een baan voor het leven

12 november 2021

Toen zijn oom hem attendeerde op een baan als bootman bij de Koninklijke Roeiersvereniging Eendracht had Erik de Neef (49) geen flauw idee van het...

Lees het hele artikel

Positieve berichten

12 november 2021

De positieve berichten over de haven druppelen binnen. De overslag nam met 3% toe in het eerste kwartaal. We hebben ons vergaapt aan de beelden...

Lees het hele artikel

Botlek Beach

12 november 2021

Van een bal gehakt met chocoladevla als toetje tot oesters met een dikke chardonnay van Bernardus. In Brasserie De Rotterdammer, gelegen in hartje Botlek, voelt...

Lees het hele artikel

Wereldhavendagen benadrukt liever de kansen

12 november 2021

Velen kijken er jaarlijks naar uit: de Wereldhavendagen. De 44ste editie op 3, 4 en 5 september zal om redenen die niemand zijn ontgaan iets...

Lees het hele artikel

Hoogvlieger

13 augustus 2020

Ruim een jaar geleden postte hij een eerste bericht met foto van zijn nieuwe drone op Instagram. ‘Looking forward to many safe and nice flights’,...

Lees het hele artikel

Een recyclebare vuist tegen voedselverspilling

13 augustus 2020

Het transport van verse producten over zee gaat niet altijd zonder slag of stoot. Denk bijvoorbeeld aan vers fruit dat vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam wordt...

Lees het hele artikel

Praatjes vullen geen gaatjes

13 augustus 2020

Met zijn creatieve geest en veerkracht zal François Geurds niet snel schipbreuk lijden. Met 2 Michelinsterren voor FG Restaurant en 1 Michelinster voor FG Food...

Lees het hele artikel

Sappig verhaal uit de Europoort

13 augustus 2020

Een schot in de roos. Dat moet de Rotterdam Food Hub zijn. En met de komst van ‘de blender’ wordt dat bevestigd. De toekomst van...

Lees het hele artikel